Σελίδες

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Beep beep...!

Όταν Κορναρ-ει όλοι οι άλλοι τρώνε τη σκόνη του! Ναι... είναι το πασίγνωστο Κορνράνερ το λαλίστατο και πολύ δημοφιλές καρτούν το οποίο επανέκαμψε με 'δόξας και τιμάς' στα έδρανα. Κάντε πίσω άτυχα κογιότ! Δεν πρόκειται να το πιάσετε ποτέ!
Beep Beep...

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!



Η Χελώνα υπέκλεψε τις πρώτες γραμμές του χαιρετισμού που θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος μας, Σάκης Σακκιώτης, στο Δημαρχείο της αδελφής πόλης του Λισουϊ!!!

您好,可能你的脚步声道路充满樱花我的名字Sakis和我同事都非常高兴能在这里我从Aegina的在这里让你熟悉我们经济增长独特模式白色脂肪羊肉,的母亲的骄傲,出去乡村

σσ. Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε ΜΟΝΟ αγγλική μετάφραση. Επίσης, επειδή δεν έχουμε - βλακωδώς φυσικά - καταλάβει ακόμα που ακριβώς είναι το Λισούι σας δίνουμε σύνδεσμο με τα αποτελέσματα της αναζήτησης που κάναμε στη Βικιπαίδεια εδώ για να διαλέξετε. Και βέβαια στην πολιτιστική προσφορά αυτής της ανάρτησης, εδώ θα ακούσετε και τον Κινεζικό Εθνικό Υμνο καθώς και ένα καταπληκτικό τραγούδι που μεταφράσαμε για σας. Το Κρασάκι του Τσου.

Των Ευχαριστιών.



Όλοι όσοι παρακολούθησαν το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, πραγματικά απόλαυσαν μια glamourous - σχεδόν οσκαρική - βραδιά, εφάμιλλη του Χόλιγουντ.
Βγήκε ο Δήμαρχος να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν στο 3ο ΦΦ. Βγήκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ και ξαναευχαρίστησε τους ευχαριστημένους. Βγήκαν γενικά όλοι κι ευχαριστούσαν ο ένας τον άλλον και πραγματικά μείναμε πολύ ευχαριστημένοι που είμασταν σε μια τέτοια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Θέλουμε να προτείνουμε στον Πρόεδρο του Δ.Σ. να καθορίσει την χθεσινή μέρα ως Παναιγινίτικη επέτειο των Ευχαριστιών.

Το Στοιχειωμένο δωμάτιο!


Είναι νύχτα στο Μεριστό. Οι σύμβουλοι μιλάνε χαμηλόφωνα. Κοιτάζει ο ένας τον άλλον καχύποπτα. Ξαφνικά... παγώνουν! Το χερούλι της πόρτας! Γυρίζει αργά... βασανιστικά. Γυρίζουν το βλέμμα αλλού... ιιιιιιιιιιιι... Ο αποτρόπαιος θόρυβος της πόρτας που ανοίγει, σκίζει την ησυχία της νύχτας! Μια απόκοσμη φωνή ακούγεται πέρα .. μακριά... ΒΑΛΤΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΜΕΝΤΕΣΕ ΡΕ! ΜΑΣ ΚΟΨΑΤΕ ΤΑ ΗΠΑΤΑ!

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Viva la Revolucion!


Συναντήθηκαν χτες στα γραφεία της Επαγγελματικής φορείς του νησιού και αποφάσισαν ΕΝΩΜΕΝΟΙ τον ΚΟΙΝΟ αγώνα όλων των Αιγινιτών ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Λισούϊ

Η Δημοτική αντιπροσωπία που θα πάει στην Κίνα θα συνοδεύται κατά πάσα πιθανότητα και από τον Πρόεδρο της Επαγγελματικής, κο Για Νου Λη, ο οποίος θα είναι και ο διερμηνέας και θα έχει σαν βοηθό του τον κο Κο Κο Λη Πρόεδρο των Ρόταρυ Αίγινας.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Πουτ... δε Κοτ... ντάουν!!!

Το διαβάσαμε στο fimotro και σας το μεταφέρουμε. Αντώνης μην πειράζεις τον 'δικό μας' άνθρωπο! Βάλτον στη λίστα γιατί αλλιώς θα κατέβει για Δήμαρχος - όπως λένε στα καφενεία-.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Μασκοφόρος εκδικητής ξαναχτυπά!

Με έκπληξη, διαβάσαμε στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για την αμοιβή του 2012 που προσδοκά να λάβει ο αδικημένος πλην τίμιος Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Τζίτζης.
Ντροπή σας ποταποί & φτηνοί δημοσιογραφίσκοι!! Δεν φταίει ο Πρόεδρος! Ο Μασκοφόρος Εκδικητής ξαναχτύπησε!
Έγκυρες πηγές της χελώνας μας έδωσαν την φωτογραφία παραπάνω, στην οποία βλέπετε τον μασκοφόρο κατά την έξοδο του από τα γραφεία της ΚΕΔΑ όπου και είχε αλλάξει την περίφημη σελίδα 3 με σκοπό να πλήξει την τιμή και την υπόληψη του Προέδρου της.
Η παραπληροφόρηση δεν θα περάσει!

Ρεκόρ Γκίνες


Οι ζηλιάρηδες τροϊκανοί και οι τοπικοί τους αντιπρόσωποι στην Ελλάδα, σκάσανε από τη ζήλια τους που εμείς στην Αίγινα φτιάξαμε φιστικοπάστελο 40μ. Γιατί οι ίδιοι ήδη εδώ και ενάμισυ χρόνο δουλεύουν πυρετωδώς για να φτιάξουν αγγούρι 40μ.!

Δήμος Αίγινας



Αυτό που θα θέλαμε να καταλάβουμε είναι γιατί σε έναν Δήμο ο οποίος διαθέτει Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και ΚΕΔΑ, χρειάζεται και έμμισθος σύμβουλος πολιτισμού του Δημάρχου; Θεωρούμε την συγκεκριμένη έμμισθη θέση, πολυτέλεια - ειδικά σε έναν κόκκινο οικονομικά δήμο - και ψάχνουμε να βρούμε τι σκοπό εξυπηρετεί. Όλοι γνωρίζουμε ότι το νησί μας έχει ανθρώπους και συλλόγους οι οποίοι θα μπορούσαν να συνδράμουν την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και την ΚΕΔΑ αμισθί.
Αυτό, που επίσης μας έχει μπερδέψει, είναι τα όρια ευθύνης μεταξύ Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και ΚΕΔΑ. Μέχρι που εμπλέκεται ο ένας με τον άλλον και σε τι. Δεν υπάρχουν διακριτές γραμμές.
Βλέπουμε μία υπερσυγκέντρωση ανθρώπων και πόρων για τον πολιτισμό και δεν βλέπουμε οργάνωση ενός καλλικράτειου Δήμου τουλάχιστον σε ότι μας επιτρέπει η κεντρική διοίκηση. Δεν βλέπουμε σχεδιασμό. Που είναι, 9 μήνες μετά, το σχέδιο του Δημάρχου για την ανάπτυξη των υπηρεσιών που έρχονται στο Δήμο;

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ωραία ήταν.

Τέλειωσε το 3ο Aegina Fistiki Fest. Δεν πρόκειται να κάνουμε καμμιά κριτική. Μιά χαρά ήταν. Έδωσε και μιά μικρή ανάσα στους επαγγελματίες σε εποχές δύσκολες. Αλλά θα περιμένουμε τον απολογισμό του. Μπράβο σε όλους, ευχαριστούμε τους εθελοντές. Και του χρόνου!

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Erdogan Soultan. Tsoglan besevegg.

Μην είναι ο Αλή Πασάς από την τηλεοπτική 'Λίμνη των στεναγμών'; Μην είναι ο κούκλος ο Ονούρ;
ΟΧΙ!!
Είναι το οπτικοποιημένο όνειρο του Ερντογάν που βλέπει τον εαυτό του Σουλτάνο! Εμείς -επειδή είμαστε ευγενείς - μιά λέξη έχουμε να πούμε... Σακβουαγιάζ!

ΥΓ: συγχωρείστε παρακαλώ τα τουρκικά μας στην επικεφαλίδα της ανάρτησης.

Εεπ!! Ωωπ!!

Κάτι ψιλοτσαμπουκάδες (ευτυχώς ψιλό) γίνανε χτες στο λιμάνι. Διαβάστε εδώ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤ' ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ αλλά και στο γκρουπ των Αγανακτισμένων της Αίγινας στο Facebook.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Πο πού σε 'συ μάθια μου?

Ο πλουραλισμός σε ιδέες είναι ενδεικτικό σημείο της εμπορικής έκθεσης του 3ου Aegina Fistiki Fest. Είδαμε πολλά περίπτερα που εμφανίζουν τον καρπό σε όλες του τις μορφές. Έδεσμα, γλυκό, ποτό, γλυπτό, κόσμημα, ζωγραφική. Αλλά είδαμε και χαλβά Φαρσάλων, χειροποίητες σφυρίχτρες από τα Γρεβενά, εκκλησιαστικά είδη, χωρισμένα στη μέση περίπτερα, παρεμπόριο, μηχανάκια και μια ανεκπαίδευτη δημοτική αστυνομία να παρατηρεί με συμπάθεια τα τεκτενόμενα. Μέχρι και μάζεμα υπογραφών κατά του κυματοθραύστη είδαμε! Ακούσαμε και για πληρωμές 'περιπτέρων' της τελευταίας στιγμής.
Επίσης δεν έγινε η απογευματινή παιδική ψυχαγωγία. Γουάι Γιούλη?
Εθελοντές δεν είδαμε. Είδαμε όμως τον Νίκο τον ΚΕΔΑ με το μπλουζάκι του εθελοντή (τον τιμά) να ανεβοκατεβαίνει την παραλία αρκετές φορές για να δει πως πάει το πράμα.
Ο κόσμος πολύς και επιτέλους... χαμογελαστές φάτσες!!

Στον Ευαγγελισμό

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Στεφανόπουλος διαμετακομίζετε στον Ευαγγελισμό.
Περαστικά κε Πρόεδρε!

Υπέργηρη Ελλάδα!

(ενθουσιασμένη γριά χαιρετάει τον Μπέννυ που αποχωρεί από τη ΔΕΘ)

Μετά από την σοβαρή προσπάθεια που κάνει η Κυβέρνηση γιά να λύσει το πρόβλημα της υπέργηρης Ελλάδας, κατορθώνει και το τελειωτικό χτύπημα στους γέρους και στις γριές με τη βοήθεια της ΔΕΗ. Αυτό δεν είναι κεφαλικός φόρος. Εγκεφαλικό(ς) είναι.
Πάντα τέτοια!

3ο AEGINA FISTIKI FEST


Καλή επιτυχία στο 3ο Aegina Fistiki Fest !
15/18-9-2011

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Παρεξήγηση

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!
Σας μεταφέρουμε την τηλεφωνική συνομιλία (απομαγνητοφωνημένη) που υπέκλεψε ο σούπερ κοριός της Χελώνας πριν μία ώρα.

ΑΝΓΚ: Γιά;
ΓΑΠ: Έλα γλυκιά μου, εγώ είμαι, ο Γιώργος.
ΑΝΓΚ: Πάλι εσύ; Τι τέλεις επιτέλους από τη ζωή μου; Μου έφαγες τα νειάτα μου! Ψεύτη!
ΓΑΠ: Ε μη μου τσαντίζεσαι τώρα. Δεν έφταιγα εγώ. Αυτός ο Μπέννυ ήθελε τσαμπουκάδες. Και του το έλεγα: 'Χοντρέ άσε τις παπαριές. Δε σε παίρνει. Εγώ θα πληρώσω το μάρμαρο πάλι.'
ΑΝΓΚ: Τι του φταίγανε τα παιδιά Γιώγος και τα έντιωξε; Τι ντουλειά τους κάνανε. Τι σόι γουφιάνοι είναι; Και μετά διέγευσε στα μήντια ότι και καλά φύγανε για να πάγουν οδηγίες.
ΓΑΠ: Μα κάπως έπρεπε να περάσουμε το μύνημα της αντίστασης...
ΑΝΓΚ: Πάψε ποταπέ πγωθυπουργίσκε! Και ποιός σου είπε ότι μπογείτε να κάνετε αντίσταση;
ΓΑΠ: Μα...
ΑΝΓΚ: Γιώγο σου το είπα καταρά και ξάστεγα. Και στον καμπινέ να πηγαίνεις, θα με παίγνεις τηλέφωνο! Αυτά τα τσουτσουνίσματα πεγί εσωτερικής κατανάλωσης τέλος! Το είπα και του Φαν Γομπάι.
ΓΑΠ: Μα πρέπει να μου δώσεις τα λεφτά. Γκρινιάζουν οι τραπεζίτες. Και θα μαζέψω και τον χοντρό.
ΑΝΓΚ: Δε ξέγω. Θα μιλήσουμε το βγάδυ με τον Νικολά και θα δούμε. Τα συμβόλαια για την ενέγεια από τον ήλιο να έχεις μαζί. Α... ξέχασα... Τα πετγέλαια σου θα τα μοιγάσω με τον Νικολά. Μπάϊ.

We are back!

Αγαπητοί φίλοι,
Μένοντας πιστοί στο ρητό μας - Σπεύδε Βραδέως - αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στην Αιγινήτικη μπλογκόσφαιρα με ένα σκοπό και μόνο. Να δούμε να σκάσει το χειλάκι σας, λίγο, από το γέλιο. Γιατί και φυσιογνωστικά να το δεις, όταν κοιτάς μιά χελωνίτσα είναι σαν να χαμογελάει. Επειδή λοιπόν το έργο μας θα είναι δύσκολο, με όλα αυτά που ζούμε, παρακαλούμε όλους εσάς να μας στέλνετε οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψη σας στο email helonageni@gmail.com
Καλή Δύναμη