Σελίδες

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει.

Ο Σάκης Σακκιώτης (του συμβουλίου παραβατικότητας, του άρθρου 152, των καταγγελιών , των αποφάσεων της περιφέρειας που πριν υπογραφούν τις ήξερε κλπ) ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές και ενώ έχει πάρει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, ξύπνησε ένα πρωί, ήπιε τον καφέ του και αποφάσισε ότι είναι ανεξάρτητος. Βέβαια είχε πάρει τα μυνήματα ότι δεν κερδίζει τις εκλογές και γι' αυτό είπε ν' αλλάξει ρότα (φυσικά επιστολή στο ΠΑΣΟΚ για να αρνηθεί το χρίσμα δεν έχει κάνει ακόμα). Και βέβαια ποιόν θα εύρισκε σύμμαχο σ'αυτήν του την προσπάθεια εκτός από τον πρώην Πρόεδρο της Τ.Ο. ΝΔ, Φίλλιπο Τζίτζη. Τον πιο ανύπαρκτο πρόεδρο Τοπικής που έχει περάσει από την Αίγινα. Τον Πρόεδρο που άλλοι του πλήρωσαν τα νοίκια για να μη βρεθεί η Τοπική του στο δρόμο. Τον Πρόεδρο της μηδενικής παρέμβασης του κόμματος του στα κοινά του τόπου.
Τώρα βέβαια κάποιοι θα βγουν να πουν ότι οι Δημοτικές Εκλογές δεν έχουν κόμματα, χρώματα και άλλα τέτοια φαιδρά που ανακάλυψαν μόλις πριν από ένα μήνα. Γιατί ρε παιδιά όπως και να το κάνουμε 'ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε τη κεφαλή του'.
Η πλάκα είναι ότι ο Σάκης πάει στους Πασόκους και τους λέει ότι είναι ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και στους Δεξιούς ότι είναι ο εκλεκτός της Ρηγίλης - λόγω Φίλλιπα-.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτοί οι δύο ταιριάξανε, γι αυτό συμπεθεριάσανε. Εξάλλου ο δούρειος Φίλιππος της νέας δημοκρατίας ήταν φυσικό να καταλήξει στο ΠΑΣΟΚ. Ο Ν3 το είχε προβλέψει από τον Σεπτέμβριο του 2008 βλέπε Ν.Ε. εκείνης της εποχής.
Φιλιππάκι, έχεις να διαβάσεις και να ακούσεις πολλά από δω και πέρα. Η πολιτική σου καριέρα τελείωσε. Γιατί οι δεξιοί στην Αίγινα δεν είναι βλάκες, ούτε αποφάσισαν ξαφνικά να χάψουν τα ψέμματα και τις υποκρισίες του Πασοκοσάκη

Ανώνυμος είπε...

filippaki oute i gynaika sou den tja se psifisi.

Ανώνυμος είπε...

Όχι ρε φίλε, η γυναίκα του θα τον ψηφίσει. ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΙ.
θυμίσου και κάτι ακόμα. Θα πάρουμε στο κυνήγι και τον άλλο τον ηλίθιο τον Αποσπόρη που παίζει και αυτός άτιμο παιχνίδι. Κάτσε να δεις τι έχει να πάθει και αυτός τώρα που τον πήραμε χαμπάρι.
Αυτοί οι δύο διάλυσαν εντελώς την οργάνωση.

Ανώνυμος είπε...

καλά, για τον Σάκη δεν τον ξέρατε ότι είναι ΠΑΣΟΚ;
Περιμένατε να τον δείτε γραμμένο στο επίσημο site του κινήματος. Τόσα χρόνια τι ήταν;
Όσο ανεξάρτητος Νεοδημοκράτης είναι ο Μιχαλολιάκος (άλλος ηλίθιος, δηλώνει ότι είναι ανεξάρτητος ενώ μια μέρα πριν έφτιαχνε τα ψηφοδέλτια των Δημάρχων της ΝΔ), άλλο τόσο ανεξάρτητος πασοκος είναι ο Σάκης
Το πολιτικό σκηνικό έχει γίνει γελοίο

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, μπήκα σε ένα site και είδα ότι όλη η Ελλάδα γέμισε με ανεξάρτητους!
Γειά σου ρε Κουκούλη, δημιούργησες πανελλαδικό ρεύμα,,,

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Φίλιππας είχε πει ναι στον Κουκούλη θα τα γράφατε αυτά; Γιατί η αλήθεια είναι, πως ο Φίλιππας μίλαγε και με τον Κουκούλη, όπως και με τους υπόλοιπους.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή το Φιλιππάκι πιστεύει ότι πρέπει οποσδήποτε κάποτε να γίνει δήμαρχος, αφού έχει το κληρονομικό χάρισμα, θα συμμαχούσε με τον οποιοδήποτε προκειμένου να είναι στο δημοτικό συμβούλιο. Τώρα βέβαια αν οι ψηφοφόροι είναι πρόβατα και ο Φίλιππας βοσκός, θα το δούμε σύντομα.

Ανώνυμος είπε...

H ιδεολογία ως μέσω διεκδίκησης προσωπικών επιδιώξεων είναι πάντα ένα μη ελαστικό εμπόδιο. Το υποκείμενο δεν έχει να αντιπαρατεθεί μόνο με τις απατήσεις του επιδιωκόμενου στόχου, αλλά έχει να συνθέσει τους όποιους περιορισμούς θέτει η εν της πράγμασι οριοθέτηση της ιδεολογικής περιοχής.
Όταν λοιπόν ο στόχος αυτός καθ ‘αυτός κατέχει στο ασυνείδητο ή και στο θυμικό του υποκειμένου θέση υπέρτερη της εξυπηρέτησης της υπό συζήτηση ιδεολογίας, τότε εύκολα το υποκείμενο αποκολλάται από τις ιδεολογικές αγκυλώσεις και περιορισμούς που αυτή εξυπηρετεί και προσηλώνεται στην επιδίωξη του στόχου.
Έτσι έχομε παραδείγματα αριστερών ή φιλελεύθερων ιδεολόγων, που μετασχηματίστηκαν σε αρνητές ή ακόμη και πολέμιοι των ιδεολογιών τους και των συμβατικών ιδεολογικών υποχρεώσεων που αυτές συνεπάγονται, για να εξυπηρετήσουν με μεγαλύτερη συνέπεια τον στόχο τους.
Ο Σάκης Σακιώτης λοιπόν, ο Φίλιππος Τζίτζης, και κάποιοι ακόμη που ανήκουν στον συνδυασμό «όλοι μαζί» πρώην «Αίγινα πρώτο νησί», είναι τρανά αποδεικτικά παραδείγματα της θεωρίας του «Απεγκλωβισμού» του καθηγητή Christian Baudelot του Ecole Normal Superieure του Πανεπιστημίου της Aix-en-Provence.
Υποσκελίζοντας περιττές λεπτομέρειες θα καταλήξω στο πειραματικό συμπέρασμα του πιο πάνω πανεπιστημιακού, πως οι άνθρωποι που τελικά εκτίθενται και η ιδεολογική τους ασυνέπεια γίνεται ευρέως γνωστή, καταλήγουν σε βαριά κατάθλιψη.
Ευχαριστώ για το χρόνο
«Παρακαλώ να λάβετε στα σοβαρά υπ ‘όψη την τοποθέτηση μου»
Dr Πέτρος Κροκίδας

Ανώνυμος είπε...

Είμαι κάτοικος Σπετσών. Το πιο πάνω σημείωμα μου είναι στα πλαίσια μιας έρευνας που διεξάγει το τμήμα κοινωνιολογίας του Παντείου σε συνεργασία με την έδρα της ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με επιβλέποντα καθηγητή τον Κύριο Ευθυμιάδη. Αναλύουμε την ολοένα και αυξανόμενη αυτοδιοικητική τάση για ανεξαρτητοποιήσεις κομματικών στελεχών με επιδίωξη την «κατάληψη» του Δημαρχιακού θώκου ανά την επικράτεια. Τα ονόματα άγνωστα σε εμένα έως πρότινος αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας μετά από εισήγηση φοιτητή του τμήματος εξ Αιγίνης ορμώμενο.
Μάλιστα η αυτιδιοικητική ανεξαρτησία του Κυρίου Σακιώτη αποτελεί και άριστο πολιτικό άλλοθι και για άλλους που παρουσιάζουν παρόμοια ιδεολογική εκτροπή από διάφορους πολιτικούς χώρους στο νησί σας. Όπως πρόσφατα πληροφορήθηκα και επιβεβαιώθηκα για την πολιτική του συνεργασία με ένα επιφανές στέλεχος της φιλελεύθερης παράταξης όπως ο Κύριος Φίλιππας Τζίτζης.
Και βέβαια είναι άσχετο με τις όποιες πιθανότητες διατηρεί ο συνδυασμός να επιτύχει στις εκλογές. Μάλιστα προς πληροφόρηση σας ενημερώνω πως υπάρχει πληθώρα τέτοιων δημοτικών παρατάξεων με ιδιαίτερα υψηλή κοινωνική αποδοχή.
Η κατάθλιψη στην οποία αναφέρθηκα δεν αποτελεί ψόγο για τον διεκδικητή του πρώτου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά μα σοβαρή πιθανότητα για την ψυχική του εξέλιξη. Θα θυμίσω πως σπουδαία ιστορικά πρόσωπα παρουσίαζαν την ίδια ψυχική διαταραχή. Ουδόλως επηρέασε την πολιτική τους πορεία και την ιστορική μνήμη. (βλέπε Στάλιν, Χίτλερ, Μεγάλο Ναπολέοντα κλπ.)
Dr Πέτρος Κροκίδας

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, να δεχτούμε ότι ο κ. Φ. Τζίτζης συνομιλούσε με τον ανεξάρτητο κ. Κουκούλη. Είναι το ίδιο με το να κατέρχεται ως υποψήφιος με τον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ; Κατά τα άλλα, κάτω τα χέρια (και τη γλώσσα) από τα προσωπικά των δημοσίων προσώπων, ό,τι και να λένε, ότι και να κάνουν. Αλλιώς θα φτάσουμε στη ζούγκλα.

Ανώνυμος είπε...

και ποιος σας ειπε πως ο φιλιππος δεν μιλησε με κουκουλη...εφαγε πορτα ομως...οταν το θεμα ηρθε στο συμβουλιο,οι 9 στους 10 ειπαν οχι...ειδικα οι νεοι του συνδιασμου που οραματιζοντε μια καινουρια αιγινα χωρις επαγγελματιες πολιτικους,και ετοιμαζουν ανοιγμα μετα τις εκλογες σε αλλους νεους αφθαρτους που εχουν σιχαθει την πολιτικη...πρωτος στοχος ειναι να ξεβρωμισει και να καθαρισει το τοπιο...και αυτο μπορει να το κανει το εκλογικο σωμα...οτι ψηφισουμε αυτο αξιζουμε...στειλτε τα λαμογια και τους δεινοσαυρους σπιτια τους....

Ανώνυμος είπε...

δεν καταλαβαινω, βριζετε το Φιλλιπα και δεν σας κανει εντυπωση που εχετε στα ποδια σας τον Πτερουδη, που και επι πτοματων μπορει να πατησει για να ξαναβγει.
Ο Φιλλιπας ουτε λαμογιο ειναι και εχει προσφερει στην Αιγινα και ειδικοτερα στη νεολαια του νησιου με το Μπασκετ. Ειναι θεμιτο να εχει καποιος φιλοδοξιες, κατι πουν τον κοινιτοποιει να γινεται ακομα καλυτερος.
Ο Φιλλιπας δεν εχει εκβιασει ποτε επαγγελματια να ειναι μαζι του στις εκλογες και κοιταζει μονο το καλο της Αιγινας. Εκανε την υπερβαση του και σε αυτο πρεπει να του πειτε ενα μπραβο. Για πειτε μου αν ερχοταν με το Κουκουλη θα του κανατε τετοια επιθεση? Εσεις και στο σπιτι του να καθοταν παλι θα τον βριζατε γιατι ηταν απο τους λιγους που εφερνε θεματα και εκανε πραγματικη αντιπολυτευση.

Ανώνυμος είπε...

Ο φίλιππας δεν είναι λαμόγιο; Μέχρι και τηγανητό Αλβανό είναι έτοιμος να φάει. Και όσοι ξέρουν από αυτά καταλαβαίνουν

Ανώνυμος είπε...

Τελικα ο ντοκτωρ Βαγγελης απο τις....σπετσες αντεγραψε δυο κειμενα και τα εστειλε σε ολα τα blogs και ηπλακα θα ζηταει απο τον γιατρο του να τον πληρωσει για κάθε σχολιο ξεχωριστα γιατι η συμφωνια ειναι για καθε σχολιο πληρωμη.κλεβεις οπωρες βαγγεληηηηηη!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά γκάλοπ σήμερα βγάζει πρώτο τον Κουκούλη, δεύτερο τον Σάκη και τρίτο τον Γρηγορόπουλο. Όλα τα άλλα είναι περιτά. Λίγο να κουνήσουν το δακτυλάκι τους οι Κουκουλικοί και θα κάνουν περίπατο.

Ανώνυμος είπε...

Tτο επιστημονικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει το νησί σας είναι πραγματικά κορυφαίο. Αν είχα, που δεν έχω, τη δυνατότητα να αντιπαραβάλω πρόσωπα και πράγματα, των δύο τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων ενδεχομένως να μπορούσα με πειραματική ακρίβεια να αναφερθώ στα ψυχογραφήματα του καθενός υποψηφίου.
Θα επιχειρήσω μια πρώτη προσέγγιση των δύο πιο αναγνώσιμων από την εν γένει συμπεριφορά τους, τους Κυρίους Κουκούλη και Σακιώτη.
Ο Κύριος Γρηγορόπουλος είναι ακόμη υπό εξέταση μια και πολυσχιδής προσωπικότητα του χρήζει περεταίρω έρευνας.
Αφού είδα με ενδιαφέρον την αποδοχή που έτυχαν οι πρώτες αναρτήσεις μου σκέφτηκα να συνεχίσω την επικοινωνία με τους αναγνώστες-αναρτητές- χρήστες του μπλογκ σας.
(σε λίγη ώρα θα αναρτηθεί το πρώτο από τα έτοιμα ψυχογραφήματα)
Dr Πέτρος Κροκίδας

Ανώνυμος είπε...

Φίλες και φίλοι…
Με χαρά διαβάζω ευτράπελα σχόλια και ιδιαίτερες αναρτήσεις, (κυρίως οι μικρές και σύντομες απαντήσεις έχουν μεγάλο ενδιαφέρον). Κάτι ακόμη ιδιαίτερο και επιστημονικά χρήσιμο είναι η αγωνιώδης προσπάθεια κάποιων αναρτητών να «ανακαλύψουν» την κρυμμένη ταυτότητα κάποιων ανώνυμων. Στην προσπάθεια τους αυτή ρισκάρουν ρίχνοντας διάφορα ονόματα στην συζήτηση με αμφίβολο αλλά άκρως ερεθιστικό αποτέλεσμα.
Σας είχα υποσχεθεί το ψυχογράφημα των υποψηφίων, μα η ομάδα των φοιτητών συνεργατών μου θεώρησε αδόκιμη την ανάρτηση μόνο δύο εκ των τριών πιο δημοφιλών υποψηφίων και ως εκ τούτου επιφυλάσσομαι της αναρτήσεως. Όταν η ομάδα των ερευνητών θα έχει ολοκληρώσει το ψυχικό προφίλ των ανταγωνιστών θα το αναρτήσω σε όλα τα μπλογκς όπως συνήθως.
Προς το παρόν απλά κρατήστε την πιο κάτω παρατήρηση. (χρήσιμη ενδεχόμενα σε μελετητές του τοπικού ηλεκτρονικού χώρου επικοινωνίας).
Η πλειοψηφία 84% αναρτά σχόλια υπό την ασφαλή αλλά μη έγκυρη και αξιόπιστη ταυτότητα του ανωνύμου.
Το 35% των πιο πάνω αναρτά με σκοπό την διαβολή-προσβολή και διασπορά φανταστικών ειδήσεων.
Το 89% των ανωνύμων ανήκει τουλάχιστον ως υποστηρικτής σε κάποιον συγκεκριμένο δημοτικό συνδυασμό.
Το 15% κάνει αντιφατικές ή συμπληρωματικές διπλές αναρτήσεις (ο προσεκτικός παρατηρητής θα το αντιληφθεί από την ώρα της ανάρτησης).
Όσοι απαντούν επώνυμα είτε θεωρούν εαυτούς κυρίαρχους και γνωμοπαρασκευαστές της τοπικής κοινωνία και διακατέχονται από ιδεολογικό αυτοκρατορισμό και επιθυμούν την διαφοροποίηση τους από την ανώνυμη μάζα, είτε απλά απολογούνται έχοντας μια ενοχική στάση απέναντι στην εξωκατευθυνόμενη επικίνδυνη και χωρίς μέτρο δημοσιότητα του ονόματος τους.
Και το σπουδαιότερο
Το 30% των αναρτήσεων είναι με δόλο κατασκευασμένες. Επιθυμούν να οδηγήσουν τον αναγνώστη σε συγκεκριμένο συμπέρασμα και στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι προβοκατόρικες.
Dr Πέτρος Κροκίδας
Σημείωση
Διασκέδασα ιδιαίτερα με την σύνδεση του ονόματος μου, με κάποιου επώνυμου αναρτητή Κυρίου Αποστολίδη, που έκαναν κάποιοι αυθαίρετα. Ούτε το ύφος μα ούτε και η σημειολογία της γραφής μπορεί να οδηγήσει σε ανάλογη σύγχυση.
Όσο για το Βαγγέλης δεν ξέρω ακριβώς σε τι αναφέρεστε…
Επανέρχομαι…………………………………………………………………………..

Ανώνυμος είπε...

O gr/en o blammenos den grafei edw ?

Ανώνυμος είπε...

o Τζίτζης είναι ο Γκόρτσος της Αίγινας. Α ρε Γκοτζίτζη τι όνειρα να βλέπεις