Σελίδες

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Λες να; Μπα... Όχι!

«Θέλω στο σώμα σου να μπω, να με χτυπάς με τα σαμπό»

Σεπτέμβρης 2011

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Γρηγορόπουλος και το επιτελείο του (πέντε-έξι οπλισμένοι δίμετροι) , κάνουν την τελική επιθεώρηση των τεντών – κιοσκιών του Φιστίκι FEST 2011.

Ανάμεσα στους δεκάδες εκθέτες διακρίνουμε κιόσκια ενοικιάσεως μοτοποδηλάτων, κιόσκι αξονικό τομογράφο, προσφορά των υψηλών φίλων-συναδέλφων της διοίκησης, κιόσκι της ΕΛ.-ΑΣ., ενώ από τα μεγάφωνα ακούγονται τραγούδια λαϊκής βάσης όπως το :

«την είχα άχτι, την είχα άχτι

τώρα την έχω, μόνο σε στάχτη»

που περιγράφει ανάγλυφα τον πόνο του απατημένου συζύγου που έκαψε την άπιστη και αχάριστη γυναίκα του.

Η παρέλαση της συγκομιδής αρχίζει και δεκάδες Αλβανοί δεμένοι με αλυσίδες, ραβδίζουν ρεαλιστικά ομοεθνείς τους, ντυμένους δέντρα, ενώ από πίσω σε σκουρόχρωμα τζιπ οι κτηματίες πίνουν ουίσκι και πετάνε γαρύφαλλα στο αλαλάζων και συνεπαρμένο, συγκεντρωμένο πλήθος. Η ρεαλιστική αυτή αναπαράσταση της συγκομιδής περνά έντεχνα αλλά και γλαφυρά το μήνυμα της φυλετικής μας ανωτερότητας, ενώ την ίδια στιγμή περιπολικά με επιχειρησιακές σειρήνες δημιουργούν εορταστική ατμόσφαιρα και από τα μεγάφωνα το τραγούδι:

«έρωτα μου τοκογλύφε

Γλύφε το κορμί μου γλύφε»

Κάνει την ατμόσφαιρα πανηγυρική.

Στην κονσόλα ο Γιώργος ο πρόεδρος, με μαεστρία δίνει το στίγμα της λαϊκής εορταστικής φιέστας.

Την παρέλαση συμπληρώνουν μοτοποδήλατα με καλλικέλαδες εξατμίσεις, ενώ δεκάδες ακροβολισμένοι αστυνομικοί πυροβολούν με πλαστικές σφαίρες τους πεζούς που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στον αυτοκινητόδρομο.

Από τις βρύσες τρέχει «καλό και άφθονο νερό», όπως προεκλογικά δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος, ενώ από μια τεράστια ψησταριά-γλυπτό τοποθετημένη στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου, αντικαθιστώντας τα κουφώματα καρικατούρες των επιστημόνων (χαχαχα), ο κόσμος παίρνει άφθονα και καλά σουβλάκια, τυλιγμένα σε φωτοτυπίες μελετών και προμελετών της παλαιάς επηρμένης διοίκησης.

Ο σκηνοθέτης Αιακός στο κηποθέατρο Αχάριστη (παλαιό δημοτικό θέατρο) ανεβάζει την υπερπαραγωγή : «η κοτσίδα είναι ατσίδα», ενώ την ίδια στιγμή στον περίβολο του Μάρκελου το διδακτικό παιδικό έργο «απόψε έχω περίοδο μα έχω κι άλλη δίοδο», με την θεατρική ανατρεπτική ομάδα Ποινόη «οι φυστικωμένες».

Το εορταστικό αποκορύφωμα, είναι μια δωρεάν μουσική συναυλία στο δημοτικό στάδιο με το λαϊκό καλλιτέχνη Μαζόπουλο, όπου σε πανελλήνια πρώτη θα ακουστεί η καινούργια επιτυχία του Γιώργη :

«χάλασα ένα μύριο σε έντυπα και δωράκια

Ρε τι κουτός που ‘μουνα δεν τα τρωγα σουβλάκια;»

Στην τελετή λήξης ο Δήμαρχος θα εξάρει τους διοργανωτές ενώ ειδικό αστυνομικό άγημα θα απελευθερώσει συμβολικά στο λιμάνι 5 Αλβανούς χωρίς χαρτιά.

Και του χρόνου σπίτι σας!

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η καλύτερη έμπνευση που είχες ποτέ. Κόντεψα να αποβάλω τα περιττά κιλά μου, από τα συνεχή γέλια. Άμα έχεις όρεξη, ανεβάζεις επιθεώρηση

Αρχοντας είπε...

Φίλε είσαι τρομερός! Μπράβο! Μην ανησυχείς οι εγχειρισμένες δεν μπορούν να γίνουν εθελόντριες..

Ανώνυμος είπε...

Τελικά κατάλαβα γιατί δεν σας διαβάζει κανείς.Η απορία μου λύθηκε.Καληνύχτα Αίγινα.

Ανώνυμος είπε...

Πω πω φιλαρακι εισαι Θεος στο σεναριο..

Πολυ φαρμακι ομως ρε Χελωνα, ειπαμε να κανεις μπλογκ να σε διαβαζουμε για να ενημερωνομαστε για το νησι...

Αλλα πολυ ξεκατινιασμα ρε φιλε.. Το μπλογκ σου μονο ασχολειται με τα πολιτικα, εχεις τιποτε αλλο να μας πεις??

Στα παπαρια μας ολλοι μαζι οι πολιτευομενοι.. Ολλοι για τις τσεπες τους δουλευουν..

Κι Εσυ ομως για να εισαι τοσο φανατισμενος, μαλλον βαθεια και η δικη σου η τσεπη αλλιως ποιος ο λογος για την σπαταλη φαιας ουσιας και φαρμακιού...

Αντε Delete απο τα favorites ουτε μια εβδομαδα δεν αντεξες..

Ανώνυμος είπε...

Βρε χελωνιτσα, για ολους βλεπεις κακα, για το κακομοιρη το Δημαρχο που υπερασπιζεσαι δεν βλεπεις τιποτα? Δεν βλεπεις που μας εκαναν την Αιγινα βλαχογκλαμουρ? Δεν βλεπεις που εχουν εγκαταληψει τελειος τη περιφερεια? Δεν βλεπεις που ο καλος και ηθικος μας Δημαρχουλης εξαγοραζει συνειδησεις και συμμαχει με ολους τους εχθρους του? Εκει που εφτεινε γλυφει τωρα. Σε θελω πιο αντικειμενικο.

Ανώνυμος είπε...

Για τα τανκς που θα κατεβάσει ο γιατρός για την Γυάρο την Μακρόνησο και τα άλλα ξερονήσια που θα ανοίξουν δενείδα να γράφεις τίποτα.Για τις υποσχέσεις της Δημοτικής αρχής για την εξαγορά συνειδήσεων για Κασιμάκηδες Πάλληδες κ΄λ΄π΄δεν βλέπεις τίποτε χελώνα,Το καταλαβαίνω γιατί και τα αφεντικά σου με την ίδια ταχύτητα πήγαιναν για αυτό και έμειναν στα σχέδια και όχι στα έργα -όπως άλλωστε λέει και το προεκλογικό τους σλόγκαν-και εξ αιτίας αυτής της ταχύτητας θα τερματίσουν τρίτοι.

Ανώνυμος είπε...

Για εξαγορά συνειδήσεων?
Για Κασιμάκηδες και Πάλληδες?
Μάλλον και εσύ μονόπλευρα βλέπεις.
Εδώ δυο ορκισμένοι εχθροί συμπλέουν για το καλό του νησιού.
Ο Σκλάβαινας και ο Γκότσης.
Εδώ ο Σάκης χώρεσε τη επάρατη δεξιά στη σοσιαλιστική του δεξαμενή?
Ο Οικονόμου, ο Χροναίος και τα άλλα παιδιά πήγαν από άδολο και αγνό κολοτουμπισμό?
Ο Πάλλης και ο Κασιμάκης εξαγοράστηκαν όμως.
Ξεκολλήστε.
Ο Κουκούλης επειδή το αξίζει θα είναι ο Δήμαρχος της επόμενης τετραετίας και το ξέρετε. Ή τουλάχιστον το καταλαβαίνετε.
Και βέβαια δεν είναι ο Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά για θυμηθείτε τι είχαμε στην Αίγινα έως το 2006.
Και μόνο το γεγονός ότι εμείς ασχολούμαστε και διαφωνούμε για τα δημοτικά, δείχνει πως κάτι κινείται.
Γιατί έως τα πριν η κατάσταση σε κράταγε σαν τη κεντρομόλο δύναμη στα πιτς.
Απογοητευμένο και χλιαρό.
Ο Κουκούλης τουλάχιστον σε νευρίασε. Και το νησί αυτό χρειάζεται. Τη δύναμη σου και την ενέργεια σου όταν είσαι νευριασμένος.
Φιλιά
(τι κείμενο της χελώνας είναι σατιρικό. Σε κάποιους μπορεί να αρέσει και σε κάποιους άλλους όχι. Αλλά δε θίγει ούτε οικογένειες ούτε αφήνει υπονοούμενα. Πολιτική είναι η προσέγγιση. )

Ανώνυμος είπε...

Για τον φίλο που απογοητεύτηκε ίσως να έχει δίκιο. Αλλά εκλογές έχουμε και το κυρίαρχο θέμα είναι αυτές. Είναι όμως ευγενικός και όσο πρέπει καυστικός. Αυτό πρέπει να είναι το κοινό των μπλογκ.
Μπράβο ρε φίλε.

Ανώνυμος είπε...

α ρε επιστήμονες ...
τι ωραία που τα λέτε....
από λόγια σκίζετε λαμογάκια.

Ο Γιατρός θα βγει από τον πρώτο γύρο και τότε τα λέμε.

Γιατί ο λαός της Αίγινας έφαγε αρκετή έπαρση και προμελέτη στη μάπα.
Τώρα ήρθε η ώρα της δικαίωσης του λαού.
Γιατρέ μαζί σου...

Ανώνυμος είπε...

O Koυκούλης όσο και να χτυπηθεί δεν ξαναβγαίνει.
Ωραίο το blog που ξαναεφεύρεσε ο Καποδίστριας αλλά δεν πείθει.
Μην ασχολείστε με το blog βγείτε να δείτε τί γίνεται έξω απλο το καβούκι σας. Μιλήστε λίγο με τον κόσμο που σας ψήφισε και τώρα δεν θέλει ούτε να σας ξέρει,

Ανώνυμος είπε...

Kala 12.39 iremise ligo. O Giatros 8a einai ti 2 Kiriaki, ekei prepei na stamatame oloi. Auti i alazoneia den 8a vgei se kalo.
I sigouria erxetai se antipara8esi me to deltio tipou pou ekdosate. Ekei na sou 8imiso grapsate : <>

Ανώνυμος είπε...

η προσπάθεια μας αυτή δεν θα είναι εύκολη. Και δεν θα είναι εύκολη γιατί εκείνοι που βλέπουν το τέλος να πλησιάζει, θα αντισταθούν. Ήδη αντιστέκονται.

synexeia tou proigoumenou

Ανώνυμος είπε...

"O Koυκούλης όσο και να χτυπηθεί δεν ξαναβγαίνει."
Συνεκτιμώντας τα μερομήνια, τη δυναμική των παρατάξεων, την ονοματολογία και τα πεπραγμένα της πρώτης τετραετίας, έχεις δίκιο.
Το σίγουρο είναι το δίδυμο Σάκη- Παναγιώτη στον τελικό.
Θα τολμήσω και ποσοστά:
Γρηγοροπουλος 38-42
Σάκης 33-37
Κουκούλης 18-21
Σώρης 4-5
Κωτάκης 4-5
Παντέλαρος 3-4
και για τους επιστήμονες που θα σπεύσουν η δεύτερη στήλη είναι τα πάνω όρια. Δε σημαίνει ότι αθροίζουμε τη στήλη γιατί βγαίνει το άθροισμα 114.
αν ίσχυε το 42% ο Γιατρός θα νικούσε άνετα από την πρώτη. Αλλά το ότι δεν υπάρχει αυτό,οδηγεί κάποιους αναποφάσιστους σε πιο χαλαρή ψήφο.
Και το καλό είναι πως ο αυριανός Δήμαρχος κερδίζει και όλη την επαρχία. Άλλαξε ο νόμος και δεν ισχύει μόνο στην Πέρδικα. Την Πέρδικα μάλλον θα την χάσει ο γιατρός επειδή εκεί θα την πάρει ο Σακιώτης. Ο Κουκούλης στην Πέρδικα κυκλοφορεί πως παει να παίξει με Κερκέζο αλλά όποιον και να βάλει εκεί κάνει κουμαντο το Τρίμικο. Και ο Κυριάκος δεν έχει εκφραστεί και με τα καλύετρα για τον συγκεκριμένο.
Όσο για τον Νταβαντώνη και τον Αμάφη, εκεί ρε παιδιά ο γιατρός χολαίνει. Δεν έχουν ακουστεί καλά λόγια για κανένα τους.
(Οπαδοί του Κουκούλη δεν είναι επιθετικό το σχόλιο μου. Τη γνώμη μου λέω, σαν δημοκρατικός πολίτης.)
ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ
Για μια Αίγινα δίπλα στους πολίτες

Ανώνυμος είπε...

Καλά αυτά τα νούμερα επειδή εδώ δεν θα βγουν με τίποτα, καλύτερα να τα παίξεις ΤΖΟΚΕΡ μπας και πάρεις και κανά χαρτζιλίκι.
Όχι φίλε μου μην το παρεξηγήσεις , δεν το είπα ειρωνικά , το είπα μόνο και μόνο για την έμπνευση που είχες.
ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΚΡΕΜΟ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 1.47 όλα καλά τα γράφεις. Τα ποσοστά μόνο είναι λάθος, αλλά δεν πειράζει, θα τα δεις γραμμένα 7 Νοεμβρίου αργά το βράδυ και θα τα καταλάβεις καλύτερα.
Για να μην σε στενοχωρήσω λοιπόν, θα ήθελα μόνο να σημειώσεις τον Σακκιώτη και τον Παντελάρο στην ίδια παράταξη ...ΑΙΓΙΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...
Οπότε μάλλον λάθος έβγαλες το αποτέλεσμα για το ποιος θα είναι Δήμαρχος. Αλλά δεν πειράζει αυτό θα το καταλάβεις καλύτερα στις 14 Νοεμβρίου όχι και πολύ αργά.

Ανώνυμος είπε...

προσω ολοταχως προς τον γκρεμο....ο υπερβολικος τους ζηλος για την αρπαγη της εξουσιας δεν νικησε την αλλαζονεια τους και τον εγωισμο...ηταν θεμα χρονου να φανει το πραγματικο τους προσωπο,να πεσουν οι μασκες...απλα νομιζα πως θα αντεχαν μεχρι την πρωτη κυριακη...τελικα ο γκοτσης καταφερε να ριξει νοκ αουτ τον σκλαβαινα...τελικα ο γυρολογος εκδοτης την κοπανησε και η παλιοφυλλαδα εκλεισε...δεν τα βρηκαν στη μοιρασια.ο σφηνομουρης ειχε ανοιξει μαγαζακι αλλα ο μεγαλος παραλιαρχης δεν τα σηκωνει αυτα....και ειναι μονο η αρχη,,,,το μεγαλο σοου θα το δειτε την δευτερα τα ξημερωματα μολις δουν τους σταυρους τους και τις συμμαχιες....ο αγιος να βαλει το χερι του που γιορταζει κιολας την αλλη μερα....

Ανώνυμος είπε...

ο Παντέλαρος με τον Σάκη.
όχι ρε πούστη...
πάνε οι εκλογές.
θα γυριστεί το έργο
ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10.10 πολύ εύκολα δίνεις τίτλος σε ανθρώπους. Θα ήθελα εάν έχεις χρόνο να μου εξηγήσεις τους λόγους για τους οποίους θεωρείς αυτούς τους δύο ανθρώπους ηλίο κια πανηλίθιο και επίσης για εσένα ποιος είναι ο σωτήρας της Αίγινας?

Ανώνυμος είπε...

Ο γιατρός φίλε είναι ο μοναδικός που έχει επιδείξει πολιτικό θάρρος μέχρι στιγμής και είναι ο μοναδικός που έχει τον τσαμπουκά να σπάσει αυγά.
Και το ξαναλέω η ηλιθιότητα και μικροψυχία των άλλων δύο είναι έκδηλη.
Ο μεν Κουκούλης κοιμάται όρθιος ακόμη και στο ΔΣ και ο Σάκης μιλαει λες και βρισκόμαστε στο 1835 και δεν καταλαβαίνει και τι λέει.
Όσο για τον Παντελάρο άκου τον λόγο του στην ιδρυτική του στγκέντρωσε και βγάλε συμπέρασμα.
Μπορεί οι χαρακτηρισμοί να πληγώνουν αλλά κοίτα τους δύο αντιπάλους του γιατρού και με καθαρό μυαλό όταν θα είσαι μόνος σου με τον εαυτό σου θα καταλάβεις.
Και κάτι άλλο. Η επιστημονική επάρκεια του γιατρού είναι δηλωτική της διαφοράς του.
Και ε[ειδή άφησα τον Κουκούλη προηγουμένως απέξω ή πολιτική του ηλιθιότητα φαίνεται από τις επιλογές του. Το έργο είναι πολιτικό και ο σωστός τίτλος θα ήταν
Ο ηλίθιος, ο πανηλίθιος και ο κοιμισμένος.

Ανώνυμος είπε...

Καλά δεν έχεις καμία πολιτική υπόσταση στον λόγο σου.
Ότι και να αισθάνεσαι , δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμάς τον κάθε αντίπαλο.
Ναι ο γιατρός έχει τσαμπουκά έχει όμως και αναξιοπρέπεια.
Ναι ο γιατρός σπάει αυγά, αυτά που του έδωσε κάποιος άλλος.
Ναι ο Σακκιώτης μιλάει τουλάχιστον,ο γιατρός δεν μπορεί να βγάλει άχνα.
Ναι ο γιατρός έχει πτυχίο ιατρικής εκ Ιταλίας, ο Κουκούλης έχει πτυχίο από το Πολυτεχνείο.
Είναι εύκολο να γράφεις, αλλά δύσκολο να σκέφτεσαι φίλε μου.
Κάτι άλλο?

Ανώνυμος είπε...

Κάτι θα σκεφτώ. ωστόσο επειδή δεν είναι εύκολο όπως λες, σου λέω πως είμαι αισιόδοξος πως ο γιατρός υπάρχει πιθανότητα να πάρει το Δήμο από το πρώτο γύρο.
Και επειδή ξέρω τι σου λέω απλά σημείωσε πως με 35% αναποφάσιστους απέχει 17 μονάδες από το 50.

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι να σκεφτείς , σημείωσε ότι είσαι πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Πρώτη Κυριακή η Αίγινα να βγάλει Δήμαρχο δεν γίνεται με τίποτα

Γκοτζιλα είπε...

Ρε ξυπνηστε που θελετε να βγαλετε τον γιατρο απο τον πρωτο γυρο! Ποιος νομιζετε οτι ειναι? Ο πανεπιστημονας? Μπορει να ειναι γιατρος και να εχει καποια μορφωση αλλα εχει μαζεψει ολο τη σαρα και τη μαρα στο συνδιασμο του. Ποιος θα ειναι αντιδημαρχος? Ο φυρλας η ο νταβας? Ο κοσμος ξερει και κρινει!
ο κουκουλης θα ειναι δημαρχος και για τα επομενα 4 χρονια! Δεν πειραζει αν δεν σας καθεται καλα. Δεν ειμαστε στην εποχη ουτε του Γκοτζη ουτε του Μουρτζη στην οποια βαδιζει ο γρηγοροπουλος. Η αιγινα παει μπροστα και θα παει ακομα πιο μπροστα