Σελίδες

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Ωρες Ευθύνης

Συγχαρητήρια στον κο Σακκιώτη και στο επιτελείο του. Όλα δείχνουν πως θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος Αίγινας (28/31 εκλογικά τμήματα). Η Αίγινα - δυστυχώς για τον κο Γρηγορόπουλο - καταψήφισε την πολιτική Γκότση - Κορναράκη. Τέτοια διαφορά ψήφων στο 2ο γύρο στην Αίγινα, προσωπικά δεν έχω ξαναδεί.
Ευχόμαστε υγεία, δύναμη και ομοψυχία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί τα προβλήματα θα είναι μεγάλα και δυσεπίλυτα.

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση... οι κουκουλικοί

Ψήφο κατά συνείδηση είπε ο συνδιασμός ΑΙΓΙΝΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ χτες βράδυ και κατά τη γνώμη μου, πολύ καλά έκανε. Αμέσως μετά την ανακοίνωση άρχισαν τα τηλέφωνα οι σακκιωτικοί και οι γρηγοροπουλικοί προκειμένου να πάρουν στήριξη από τα στελέχη και τους φίλους του συνδυασμού κουκούλη.
Γι'αυτό όμως που έχουν εντυπωσιαστεί και οι 2 άλλοι συνδυασμοί είναι ότι οι κουκουλικοί, αν και πικραμένοι, σε συζητήσεις που έχουν με στελέχη των 2 μονομάχων, το μόνο που ζητάνε είναι 'προς Θεού, συνεχίστε το έργο κουκούλη'. Πρώτη φορά ο χαμένος της 1ης κυριακής, τα στελέχη του και οι φίλοι του δεν ζητούν τίποτε παρά μόνον τη συνέχεια της τεράστιας δουλειάς που έχει γίνει στο Δήμο και που - τουλάχιστον κατ' ιδίαν - παραδέχονται και οι αντίπαλοι τους.
Τα πράγματα είναι απλά όσο τίποτε άλλο. από τους περίπου 2.600 ψηφοφόρους του κουκούλη, αρκετοί δεν θα πάνε να ψηφίσουν, αρκετοί θα ρίξουν λευκά ψηφοδέλτια και κάποιοι θα ψηφίσουν σακιώτη και γρηγορόπουλο. Το θέμα είναι πόσοι κάποιοι θα είναι αυτοί. Ίδωμεν.
Παρακαλώ τους ψηφοφόρους των 2 μονομάχων της Κυριακής και ειδικά τους ηττημένους, να μη ρίξουν τα βάρη της ήττας στους κουκουλικούς, αλλά στα στελέχη και τους επικεφαλής των συνδιασμών τους.
Εγώ - αν μου επιτρέπεται - σας προτρέπω να κλείσετε τ' αυτιά σας στις σειρήνες των μεν και των δε και να αποφασίστετε με την ψήφο σας, είτε θετικά, είτε αρνητικά. Γιατί μια ψήφος δεν είναι αποκλειστικά θετική γι' αυτόν που την εισπράττει.

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Και τώρα τι;

Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ανήκουν στο παρελθόν και η Αίγινα αποφάσισε να μην ανανεώσει την εμπιστοσύνη της, στον Δήμαρχο Π. Κουκούλη. Οι κύριοι Σακκιώτης και Γρηγορόπουλος προκρίθηκαν για τον 2ο γύρο και η Διοίκηση του Δήμου θα περιέλθει στα χέρια ενός εκ των 2. Σε ποιόν όμως;
Στον κο Σακκιώτη που 4 χρόνια έκανε βρώμικη αντιπολίτευση μαζί με τον κο Βάρτζελη και τον κο Μπέση και που στην κεντρική προεκλογική του ομιλία πρόσβαλε βάναυσα τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του και που έχει τουλάχιστον 10 εκλεγμένους αντιδημάρχους, ή στον κο Γρηγορόπουλο που αν εξαιρέσεις 2-3 άτομα από τη 16άδα του, ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι δεν κάνουν για διοικητές του νησιού.
Δεν είναι η ώρα για κριτική στον απελθόντα Δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Αυτό θα γίνει στο σύντομο μέλλον. Αυτό που προέχει είναι οι άνθρωποι του συνδυασμού Κουκούλη να ξαναβρεθούν, να ξανά-ομονοήσουν και να υποσχεθούν ότι σε 3 χρόνια θα είναι πάλι εδώ για να βγάλουν την Αίγινα από το αδιέξοδο που - δυστυχώς - πάλι θα έχει περιέλθει.
Εμείς άλλωστε, εδώ θα είμαστε να τα λέμε.

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Σκάνδαλο!!!

Τελικά θα κουφαθούμε τελείως. Ο Πέτρος μας έλεγε να ψηφίσουμε Σακη πριν 2 μήνες στο 'Ιριδες' λόγω των καλών προσβάσεων που έχει στην κυβέρνηση. Αυτό όμως δεν το άκουσε η Μπιρμπίλομάτα - Υπουργός και έστειλε πρόσκληση στον Κουκούλη να πάει στο Υπουργείο το φάκελλο για τα λύμματα. Ο Γατούλης - σόρρυ... Κουκούλης - είχε έτοιμο τον φάκελλο και σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο δε μάσησε από απειλές και εκβιασμούς - ΜΠΡΑΒΟ Σκίτσα παιχταρά! - και ψήφισε την αποστολή του φακέλλου στο Υπουργείο.
Τελικά μάλλον δεν χρειάζεται να έχεις βύσμα, αλλά να τελειώνεις τη δουλειά-μελέτη και να τους έχεις στη γωνία.
Ένα πολύ μεγάλο έργο για την Αίγινα μπήκε στο δρόμο του.