Σελίδες

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ο πιό καλός ο μαθητής είμαουν εγώ στη κάλπη

Δωρεάν μαθήματα αυτοδιοικητικής γνώσης παρέδωσε πάλι χθες ο Δήμαρχος Π. Κουκούλης στο 2ο debate του Aegina Portal. Γνωστή και στα γνωστά κομουνιστικά καλούπια η εμφάνιση του κου Κοτακη. Υπερβολική ειρωνεία και πλήρης άγνοια της αυτοδιοίκησης από τον κο Γρηγορόπουλο και ακατάσχετη θαθολογία από τον κο Σακκιώτη.
Στην καθιερωμένη ερώτηση - τεστ προς τους μαθητές του ο κος Κουκούλης ρώτησε: ' Ωραία, αλλά μπορείτε να μου πείτε πως θα κάνετε όλα αυτά που υπόσχεστε;'
Φυσικά απάντηση δεν πήρε. Γι' αυτό και τους προσκάλεσε για ένα ακόμα debate. Προσεχώς λοιπόν... Μάθημα 3ο.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Αιγινητών Έγερσις!

Τελικά ο Κουκούλης τα κατάφερε. Έπεισε τη νεολαία του νησιού να σηκωθεί από τον καναπέ και να πάει την Κυριακή να ψηφίσει. Δεν έχει σημασία αν θα ψηφίσουν αυτόν οι πιτσιρικάδες, αλλά ότι θα πάνε στις εκλογές. Ήδη κανονίζουν παρέα για το χαβαλέ. Το μεγάλο στοίχημα, αιγενιτοπουλάκια μου είναι να ταρακουνηθούν οι πιτσιρικάδες για να αλλάξει ο τόπος. Να ξεφύγουμε από την απαξίωση και τη μιζέρια.
Ε ρε και να πάρουν μπάλα οι πιτσιρικάδες... μονότερμα θα μας παίξουν όλους και θα μας φορτώ κι ένα τσουβάλι γκολ!

Τι φταίτε κι εσείς να σας ταλαιπωρούνε

Αυτό το θαύμα της αρχιτεκτονικής, κατασκευάστηκε από τον Ικτίνο και τον Πολυκράτη.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Μυθι, μυθι,παραμύθι το κουκι και το ρεβύθι...

Υποψήφιος σύμβουλος του Σακκιώτη μαζί με το φυλλάδιο του, μοιράζει και σπόρους. 1 κουκί και 2 φασόλια. Το πιάσαμε το υπονοούμενο ;) Μονοκούκι στο γενικό, αλλά 2 σταυρουλάκια στο τοπικό.

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Νέα γνωμοδότηση της Αρχαιολογίας

1. Το δυσανάλογο μέγεθος του γραμμάτων σε σχέση προς τον ταπεινό και ιδιαίτερα εμβληματικό σχολικό όγκο, από τον οποίο απέχει μόλις 75μ., έχοντας τοποθετηθεί δίχως προηγούμενη αρμόδια αδειοδότηση. Συγκεκριμένα, το τελικό ύψος των γραμμάτων (περίπου 6μ.) υπερβαίνει το ύψος του σχολικού όγκου, προς το οποίο τα γράμματα αναπτύσσουν έντονα ανταγωνιστική σχέση.
2. Ο νυκτερινός φωτισμός του σχολικού όγκου, που προβάλλει υπερβολικά την αστικού τύπου αισθητική του, ενώ το καθιστά ορατό από το επίσης προστατευόμενο Γήπεδο στη ΝΔ άκρη του λιμένα της πόλης της Αίγινας.
3. Τα γράμματα του φυλλαδίου, με την αιχμηρή τους όψη λόγω υλικών και λόγω της οξείας προοπτικής του βράχυνσης σε άξονα κάθετο προς τις πολυγωνικές κορυφογραμμές της ράχης του σχολικού όγκου «εφορμά» οπτικά και συμβολικά με ιδιαίτερα επιθετική διάθεση τόσο στον ίδιο τον σχολικό όγκο, όσο και στην ευρύτερη γραμμή του ορίζοντα, της οποίας ο τελευταίος αποτελεί μέρος και συνομιλητή με τους δύο χαρακτηριστικούς αλεξικέραυνα του. Αυτή η διαφωνία ανατρέπει την αγλαή ευφορία του βλέμματος που έχει υπηρετήσει το ταπεινό αλλά τόσο σωστό αισθητήριο προηγούμενων γενεών.
Προτείνεται η ανεύρεση σε συνεργασία με την ΕΒΑ μιας πιο δόκιμης εμφάνισης γραμματοσειράς, η οποία θα αναδεικνύει περισσότερο το ίδιο το φυλλάδιο και δεν θα προσβάλλει τον παρακείμενο σχολικό όγκο. Το Α.Τ. Αιγίνης, προς το οποίο κοινοποιείται η παρούσα Απόφαση, παρακαλείται για την εφαρμογή της και την ακόλουθη αυτής ενημέρωση της Υπηρεσίας μας».

Παρακαλούνται οι μαθητές να λάβουν, το υπογεγραμμένο με κόκκινο κομμάτι του φυλλαδίου του πεφωτισμένου Αρχηγού μας Σάκη Σακκιώτη και θέτοντας το ως τίτλο, να γράψουν έκθεση ιδεών έως 450 λέξεις. Η βαθμολόγηση θα γίνει από τους έμπειρους και με πολυετή πείρα, συνεργάτες του.

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει.

Ο Σάκης Σακκιώτης (του συμβουλίου παραβατικότητας, του άρθρου 152, των καταγγελιών , των αποφάσεων της περιφέρειας που πριν υπογραφούν τις ήξερε κλπ) ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές και ενώ έχει πάρει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, ξύπνησε ένα πρωί, ήπιε τον καφέ του και αποφάσισε ότι είναι ανεξάρτητος. Βέβαια είχε πάρει τα μυνήματα ότι δεν κερδίζει τις εκλογές και γι' αυτό είπε ν' αλλάξει ρότα (φυσικά επιστολή στο ΠΑΣΟΚ για να αρνηθεί το χρίσμα δεν έχει κάνει ακόμα). Και βέβαια ποιόν θα εύρισκε σύμμαχο σ'αυτήν του την προσπάθεια εκτός από τον πρώην Πρόεδρο της Τ.Ο. ΝΔ, Φίλλιπο Τζίτζη. Τον πιο ανύπαρκτο πρόεδρο Τοπικής που έχει περάσει από την Αίγινα. Τον Πρόεδρο που άλλοι του πλήρωσαν τα νοίκια για να μη βρεθεί η Τοπική του στο δρόμο. Τον Πρόεδρο της μηδενικής παρέμβασης του κόμματος του στα κοινά του τόπου.
Τώρα βέβαια κάποιοι θα βγουν να πουν ότι οι Δημοτικές Εκλογές δεν έχουν κόμματα, χρώματα και άλλα τέτοια φαιδρά που ανακάλυψαν μόλις πριν από ένα μήνα. Γιατί ρε παιδιά όπως και να το κάνουμε 'ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε τη κεφαλή του'.
Η πλάκα είναι ότι ο Σάκης πάει στους Πασόκους και τους λέει ότι είναι ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και στους Δεξιούς ότι είναι ο εκλεκτός της Ρηγίλης - λόγω Φίλλιπα-.